Kennel Rockdove´s grundades 1986 av oss, Lars & Gunilla Lindblom. Vår första kull med labradorer av jakttyp föddes -87 av kennelns stamtik Iliadens Kassiopeia, som också blev nordisk jaktchampion, CACIT-vinnare och svensk retrievermästare 1987. Under åren har vi även fött upp några kullar med golden retriever, men vår sista kull föddes 1995 och sedan dess har det endast varit labradorer i vår uppfödning.

 

Vår allra första hund kom till oss som en omplacering -79. Det var en golden vid namn Buster. Tillsammans med Buster testade vi flertalet olika hundsporter innan vi till slut kom på att det var en apportör vi hade. Lars och Buster provade därför att starta på jaktprov och Buster blev sedermera svensk och norsk jaktchampion, samt erhöll även reserv-CACIT på internationellt jaktprov. Det var det som blev grunden till att intresset för jakt och retrievern som jakthund väcktes, vilket också ledde till att Lars tog jägarexamen och är hela upprinnelsen till kenneln.

 

 

 

 

Under årens lopp har vi tillsammans fört fram 14 retrievers till jaktchampions, kateggori B. Två av dem har blivit dubbelchampion, både A och B, samt två som har blivit nordisk jaktchamion.

Lars har vunnit retrievermästerskapen två gånger, samt placerat sig ett antal gånger. 1987 vann han med Illiadens Kassiopeia och 2001 vann han med Rockdove´s Riot.

Tillsammans med Rockdove´s Messenger tog Lars inte mindre än totalt 19 st 1:a pris i elitklass, räknat i både Sverige och Norge.

 

 
 

 

 

1999 köpte vi in Duvkullans Silke till kenneln som är grunden till vår andra tiklinje, som än idag ligger till grund för de kullar som föds upp. Silke fördes fram av Gunilla till både svensk och norsk B-champion, samt en av Sveriges första A-champion.

 

 

 

 

 

 

 

Vi har nu bedrivit uppfödning i närmare 40 år. Vår uppfödning har genererat många framgångsrika hundar som har nått fina meriter tillsammans med sina duktiga förare, både goldens och labradorer. Mer om dessa finns att finna på champion-sidan.

En av dessa förare som genom åren också blivit en mycket god vän är Marina Qvicker. Tillsammans har vi under årens lopp utvecklat ett stort samarbete, både när det gäller träning, jakter, kennelträffar, uppfödning....ja, allt som har med kenneln att göra. Vi känner ett stort förtroende för Marina och detta har lett till att vi från 2021 valt att ta in Marina som delägare i kenneln. Vi kommer fortsatt ha gott samarbete kring uppfödningen, tills den dagen vi så såningom väljer att retinera och lämna över helt till Marina. Hon kommer att leda arbetet i kennelns anda vidare in i framtiden.

 

 

 

 

 

Mitt namn är Marina Qvicker och mitt hundintresse startade väldigt tidigt och när jag var 12 år skaffade mina föräldrar äntligen en hund, som slumpartat var en labrador av jakttyp. Jag engagerade mig flitigt och följde med på alla hundaktiviteter. Det var då jag mötte Lindbloms för första gången och jag imponerades redan då av deras hundar och tänkte "nån gång ska jag ha en Rockdove's".

Så fort jag flyttat hemifrån och skaffat eget boende så köpte jag en egen hund -05, på den första annonsen jag såg, givetvis jaktlabrador. Det var en hund med mycket driv och motor, som blev alldeles för svår för en oerfaren förare som mig att nå någonstans med.

Då jag ville starta prov insåg jag att jag behövde köpa en till hund. Då blev det äntligen en Rockdove's!

R. Red Hot Curry "Dixon" är min första hund från Rockdove's och han infriade alla mina förväntningar så att jag verkligen kunde satsa på mitt intresse på allvar. Med honom debuterade jag både på prov och jakter.

Det är upprinnelsen till det goda samarbetet och vänskapen med Rockdove's och Lindbloms.

 

 

Rockdove's Mandolina "Aqua" var nästa hund från kenneln som flyttade hem till oss. Hon visade sig ha så goda kvaliteter att Lindbloms ville låna in henne för en kull, vilket var ok så länge kullen fick födas hemma hos mig. Det var den första kullen som föddes upp hos mig och där och då startade mitt intresse för avel och uppfödning. Aqua blev sedermera också min första jaktchampion.

I dagsläget har det passerat fem labradorer från Rockdove's genom vår dörr, som jag alla har jagat och startat prov/tävlat med inom olika grenar, men främst jakt.

 

När jag fick förfrågan om att en dag överta kennel Rockdove's sade jag först nej. Inte kunde jag fylla dom stora skorna av så framgångsrika uppfödare och hundförare. Det tog flera år innan jag tänkte om och idag kännar jag mig ärad av förtroendet och känner stor vördnad inför uppdraget.

 

 

 

 

 

Upp

 

 

Lars & Gunilla Lindblom 070-9625261

Marina Qvicker 070-6815911, marina_qvicker@hotmail.com

 

Mail

Rockdoves

 

 

Designad av Saoj.

Anders Jönsson